Nyírpilis

Tisztelt Látogató!

Megtisztelő számomra, hogy Nyírpilis települést bemutathatom a látogató számára. Különösen azért, mert a község Szabolcs- Szatmár- Bereg Megye Dél- Kelet Nyírségi településeinek egyik legkisebbike, de mégis biztosított a lehetőség, hogy honlapján megmutassa a község értékeit. A település már az 1300- s években létezett, de az itt található földvár avar vagy szláv lakosságra utal a korábbi évszázadokból.
A község lakossága folyamatosan változott, szlávok, magyarok, rutének. A település hanyatlása a községi közös tanácsi léttel kezdődött el, megszűnve az önálló közigazgatás, intézmények, munkahelyek, így a lakosság elvándorlása megkezdődött. Az önálló Önkormányzatiság megteremtésével az volt a célunk, hogy a település megtartsa lakosságát, újra működjenek intézményei. Ezt az elmúlt 12 évben elértük, így azzal büszkélkedhetek, hogy a lakosság száma évről- évre növekszik.
Továbbra is az célunk, hogy a település nyújtson megélhetést, biztonságot, pozitív jövőképet azok számára, akik Nyírpilist választották lakóhelyükként. 

Kérem az olvasót, hogy amennyiben Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyébe látogat, ne kerülje el településünket, hiszen Nyírbátor városától 5 km-re fekszik, gazdag növény és állatvilággal rendelkező természetvédelmi területtel a bátorligeti ősláp nyúlványaként, görög katolikus temploma az 1770- s években épült. 


Érdeklődését megköszönve!

 

Bélteki Gyula            
Polgármester            

Sajtóközlemény